Massagetherapie:

Waarom?

Misschien heb je fysieke pijn, en vraagt die pijn aandacht, zeurt soms letterlijk aan je kop, terwijl jij weet dat je er steeds vandaan wilt, dat je vindt dat die pijn gewoon weg moet. Pijn is net als een zeurend kind: het heeft aandacht nodig anders gaat het steeds harder zeuren wat kan ontaarden in heftige huil- en/of driftbuien. Zo is het met ons lichaam, het probeert ons iets te vertellen en als we niet luisteren gaat het meer pijn doen. Dat kan zich op allerlei manieren uiten.

Misschien zit je iets dwars, heb je het gevoel dat je jezelf in de weg zit of dat er meer uit je te halen valt dan je op dit moment beleeft. Je hebt er al over gepraat, wellicht gaan je gedachten in cirkels. Het gevoel dat je in je hoofd leeft kan soms de behoefte creeëren om meer in contact met je lijf te komen. En dat is mijns inziens een goede behoefte. Het lichaam heeft een eigen, woordeloze taal die je, als je die leert te verstaan, inzicht kan verschaffen in de achtergrond van je pijn. Inzicht schept duidelijkheid, duidelijkheid schept ruimte, ruimte schept groei.

Als therapeut gebruik ik het lichaam als ingang om in contact te komen met datgene wat je (ver)stoort, of benauwt, of beklemt, of gelukkig maakt.
Als de vinger letterlijk op de zere plek wordt gelegd kun je gaan luisteren naar wat die pijn probeert te zeggen.

Als je in jezelf wilt groeien, jezelf wilt leren voelen en begrijpen, is het belangrijk dat je een therapeut zoekt die bij je past.
Er is durf én steun voor nodig om je innerlijke grenzen te verleggen.
Dat wil ik graag bieden, een bodem ( massagetafel!) om op te liggen terwijl je naar jezelf kijkt.

 

Hiervoor heb ik op Holos, www.holos.nl  academie voor massagetherapie in Utrecht, allerlei massagetechnieken,zoals klassieke massage, energetische massage, voetreflexzonetherapie, bindweefselmassage, holistic pulsing en chakramassage, en andere oefeningen geleerd en gevoeld, zodat ik een mooie koffer met bagage heb waaruit ik kan kiezen wat er op dat moment nodig is, voor jou.
Daar kan ik nog veel meer over vertellen, maar je moet het gewoon ervaren!

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie VBAG, wat naast kwaliteitsgarantie ook als voordeel heeft dat mijn behandelingen vergoed worden door een groot aantal verzekeraars.
Kijk op www.vbag.nl om de lijst met verzekeraars en hun vergoedingen te openen.

Bij mijn lidmaatschp hoort ook het VOG, de verklaring van goed gedrag.

 

Klik hier voor informatie-aanvraag
RAAK
Dit is een mooie dag om knopen door te hakken. Loesje